• Home
  • Inspirerende Interviews

Inspirerende interviews

Sinds 2004 publiceren wij maandelijks een nieuwsbrief waarin, naast een column en een informatief artikel, altijd een interview is opgenomen. Lees over de mensen met een bijzonder verhaal dat u als lezer kan inspireren. Hier de oogst van ruim tien jaar.

Marlie van de Kerkhof - Mindfulness /zelf compassie trainer

April 2016 (1987)

marlie vd kerkhofMarlie: ‘Ik las gisteravond iets wat mij op dit moment enorm aanspreekt.’  Het gaat voor mij niet alleen over liefde maar ook over compassie. Het raakt iets in mij, vooral het einde. Dat iets kan beginnen als een klein liefdevol zaadje en uit kan rimpelen. Dan komen er steeds meer mensen bij en dan mag het alles omvatten.

De tekst is van Kahlil Gibran en luidt:

Lees verder

Elaine Williams - Mentor Healing Code Practitioners

Februari 2016 (1947)
elaine2Al op mijn negende, had ik zowel reumakoorts als schade aan mijn hart. De dokter zei: ‘Je zult de rest van je leven antibiotica moeten gebruiken.’ Daarnaast had ik ook nog een auto-immuunziekte
Die antibiotica heb ik dertig jaar geslikt. Ik kon het goed hanteren. Heb altijd het gevoel gehad dat ik mijzelf kon helpen.

Lees verder

Thomas Verbogt - Auteur

Januari 2016 (1952)

thomas verbogtAnnet: Welke invloed heeft je persoonlijke ontwikkeling op je schrijverschap?
Thomas: Mijn boeken gaan altijd over de waarheid van herinneringen. Is je herinnering wenselijk of is het echt gebeurd. Ze gaan altijd over momenten van geluk. En over geheimen die mensen hebben. Over die ene seconde die je leven volkomen kan veranderen.
Maar mijn laatste boek (Als de winter voorbij is), is toch anders.

Lees verder

Sorcha Sickinghe - Klassiek Homeopaat

Oktober2015 (1953)

Sorcha SickingheVoedsel is een levensmiddel en zo zou dat ook altijd moeten zijn. Voedsel moet iemand voeden, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Je moet kunnen genieten van voedsel, maar het is ook gewoon heel goed voor je gezondheid.

Lees verder

Hans en Erica Treub - Gezinshuis

Maart 2016 (1960 en 1963)

hans en ercia treubHans: ik ben in een gezin geboren met een oudere broer, een oudere zus en een tien jaar jonger zusje. Die zijn alle drie in Den Haag geboren en ik tussendoor in Barneveld. Het was in mijn herinnering een warm gezin waarin mijn vader, die de eerste tien jaar zeeman was, vaak afwezig was. En daarna kan ik alleen maar zeggen dat hij een afwezige vader bleef. Echt een vader van die generatie dus en een moeder met de theepot op tafel.

Lees verder

Elaine Williams - Mentor Healing Code Practitioners (in English)

Febuari 2016 (1947)
elaine2

Interview by Annet Kuyper-Coppoolse (Healing Code Pratitioner - The Netherlands)

Annet: What would you like to tell about your own youth, background, heal history, so that our readers know what is the root of your relation to the mentorship of the Healing Codes. You have been mentor for all practitioners worldwide.

Lees verder

Monique de Gier - Auteur van 'Ontdek het geheim van Gezondheid'

November 2015 (1971)

monique de gierIk heb een heel gelukkige jeugd gehad. Met ouders die het altijd belangrijk vonden dat ik me netjes gedroeg naar de familie toe. Zorgen dat je het voor een ander goed doet, want dat hoort zo. In de rest van mijn leven heb ik gemerkt dat veel van die dingen nuttig zijn. Het is wel goed om het goed te doen voor de ander, maar het is niet altijd goed voor je eigen ontwikkeling.

Lees verder

Jan Kortie - Stembevrijder

September 2015 (1953)

jan kortieJa, wat ik doe is echt een roeping, maar het heeft even geduurd voordat ik die gehoord heb. Eigenlijk zong ik al, toen ik op de middelbare school zat. Als ik met verjaardagen achter de piano ging zitten, dan werd er gezongen. Ook bij het kampvuur. Maar ik had helemaal niet het idee om daar mijn beroep van te maken.

Lees verder