• Home
  • Aanbevolen boeken

Boeken over (Energetische) Zelf Genezing

Alle hier genoemde boeken kunt u direct bestellen bij BolCom; klik op het boekomslag om te bestellen.

Molecules Of Emotion - Candace Pert, PhD

elaine bookWhy do we feel the way we feel? How do our thoughts and emotions affect our health? Are our bodies and minds distinct from each other or do they function together as part of an interconnected system?

In Molecules Of Emotion, neuroscientist Candace Pert provides startling and decisive answers to these long-debated questions, establishing the biomolecular basis for our emotions and explaining these new scientific developments in a clear and accessible way.

Her pioneering research on how the chemicals inside us form a dynamic information network, linking mind and body, is not only provocative, it is revolutionary. In her groundbreaking book, Candace Pert offers a new scientific understanding of the power of our minds and our feelings to affect our health and well-being.

Commentaar van een lezer:
Candace Pert geeft een zeer uitgebreid verslag van haar zoektocht naar de Molecules of Emotion. Zij is een wetenschapper, dus heeft alles wat zij beweert, getest en weer getest. Eindelijk wordt hier bewezen wat door de reguliere gezondheidszorg zo lang wordt ontkend. Hebben al die "alternatieve zwevers" toch gelijk!
Briljant boek van een briljante vrouw.

Molecules of Emotion bestellen >>

Ontdek het geheim van gezondheid -  Monique de Gier

het geheim van gezondheidEen aanvullende verklaring en uitleg van de werkzaamheid van de Healing Code van Alex Loyd

Naast de boeken 'De Healing Code' en de 'Love Code' (beide van dezelfde uitgever) nu dus het nieuwe boek van Monique de Gier over dit onderwerp waarvan wij het manuscript hebben mogen lezen.

In de inleiding schrijft Monique: 'Het doel van dit boek is dat je anders tegen je eigen emoties en gevoelsleven aan gaat kijken. Dat je je bewust wordt van je vermogen om je eigen gezondheid te stimuleren.'

In het eerste deel beschrijft zij uitgebreid de natuurkundige, medische en psychologische achtergronden van de werking van de Healing Code. Zij gaat in op de grote invloed die ons gevoelsleven heeft op onze fysieke en geestelijke gezondheid. Met name de enorme invloed van de factor stress. Op 'de paradox dat je bewuste graag wil veranderen omdat hij jouw verlangens en dromen wil nastreven, terwijl je onderbewuste vanuit angst en voorzichtigheid alles bij het oude wil houden.'

In het tweede deel beschrijft zij de praktische toepassing van de Healing Code. Duidelijk krijgen wat je eigenlijk wilt helen, omgaan met oude angst en pijn, het liefdevolle ideaal en helpt zij jouw intentie onder de loep te leggen.

Kortom: een zowel theoretisch onderbouwd en tegelijk praktisch boek dat een waardevolle aanvulling is op de reeds gepubliceerde boeken over dit onderwerp.

Voorafgaand aan de publicatie van dit boek hadden wij een interview met Monique de Gier.
Lees het interview met Monique de Gier >>

'Het geheim van gezondheid' bestellen >>

Trilling als Medicijn - Richard Gerber

trilling als medicijnEnergetische geneeskunde is een healingsmethode die zich richt op behandeling van de hele persoon - lichaam en geest -door toediening van afgepaste hoeveelheden energie.

Bekende vormen en toepassingen van energie zijn licht, geluid, elektriciteit, magnetisme, elektromagnetische velden en bestraling: deze worden onder meer aangewend bij de bestrijding van pijn, kanker, beenbreuken, aantasting van bloedvaten, nierstenen, oogkwalen, enzovoort.

Daarnaast wordt gebruikgemaakt van medicijnen die subtiele energie bevatten, zoals speciale tincturen - bijvoorbeeld bloesemremedies, edelsteenelixers en homeopathische middelen. Verschillende vormen van handoplegging, zoals Therapeutic Touch, impliceren ook het overbrengen van speciale hoeveelheden levensenergie tussen behandelaar en patiënt. Acupunctuur beïnvloedt eveneens de vitale energie en bevordert het genezingsproces.

'Trilling als medicijn' bestellen >>

 Het subtiele lichaam - Cyndi Dale

het subtiele lichaamWe staan er niet altijd bij stil, maar genezing is van nature energetisch van aard. Omdat elk gezondheidsprobleem zowel een fysieke als een energetische component heeft, heeft zelfs de verzorging van een klein wondje al impact op het spirituele, mentale en emotionele welzijn van het lichaam.

'Het subtiele lichaam' is een uitgebreid encyclopedisch naslagwerk, gericht op de wereld van onze onzichtbare anatomie, waar genezing eigenlijk plaatsvindt. Cyndi Dale behandelt uitgebreid de vraag waaruit het subtiele lichaam bestaat. Ze verwerkt nieuwe wetenschappelijke inzichten in ons kwantumbestaan en de onzichtbare velden die onze fysieke conditie bepalen. Ze analyseert de lichaamsmeridianen, velden en chakra's, geeft uitgebreide informatie over de rol van deze energetische structuren bij onze gezondheid en behandelt de energetische component van helende systemen als Ayurveda, Qigong en Reiki. Het subtiele lichaam is in woord en beeld een rijke bron van informatie voor iedereen die inzicht wil krijgen in de fysieke, energetische en spirituele elementen van ons (subtiele) lichaam.

Een buitengewoon naslagwerk. Het subtiele lichaam hoort thuis in de bibliotheek van ieder werkelijk bewust persoon op deze planeet" – Christiane Northrup MD., auteur van Vrouwenlichaam, vrouwenwijsheid.

'Het subtiele lichaam' bestellen >>

Licht op de Aura - Barbara Ann Brennan

licht opde auraOns fysieke lichaam bestaat binnen een groter 'lichaam', een menselijk energieveld of aura, het voertuig waarmee we onze ervaringen creëren zoals ook gezondheid en ziekte. De kracht om onszelf te genezen ontvangen we eveneens via de aura. In dit energielichaam - nog maar kort geleden wetenschappelijk aangetoond, maar al eeuwenlang bekend bij genezers en mystici - ligt de oorsprong van elke ziekte. Hier vinden onze krachtigste en diepste confrontaties plaats, waardoor het zowel de bron als de genezer is van alle lichamelijke en emotionele stoornissen.

In Licht op de aura gaat Barbara Brennan, zelf healer met een ervaring van meer dan 25 jaar, in op alle aspecten van de aura en de mogelijkheden om anderen en zichzelf te genezen door middel van healing.

Ik (Dick) heb haar in de jaren negentig ontmoet en een workshop bij haar gevolgd. Ik heb haar leren kennen als een humoristisch en lichtvoetig mens met een praktische, heldere blik en het hart op de goede plaats. Deze uitgave bestond toen nog in de concept-fase, maar heeft zij daarna geheel herschreven.

In dit boek geeft zij onder meer:

  • inzicht in hoe het menselijk energieveld eruit ziet, functioneert, ziek wordt en weer kan genezen, alsmede inzicht in de psychologische wisselwerking bij intieme relaties;
  • training van het vermogen om aura's te zien en te interpreteren;
  • beschrijvingen van door de medische wetenschap geaccepteerde genezingen van een groot aantal ziekten bij een gevarieerde groep mensen;
  • aanwijzingen om jezelf en anderen te genezen.

'Licht op de Aura' bestellen >>

De biologie van de overtuiging - Bruce Lipton

biologie overtuiging liptonDr. Bruce Lipton, celbioloog en oud-docent aan de medische faculteit van de Universiteit van Wisconsin en onderzoeker aan de Stanford University School of Medicine, is inmiddels een prominent en wereldwijd vermaard vertegenwoordiger van de 'nieuwe biologie'.

Dr. Bruce Lipton deed uitgebreid onderzoek naar de moleculaire processen waarmee cellen informatie verwerken. Daaruit bleek dat het niet de genen zijn die ons gedrag bepalen, maar dat de genen worden aan- en uitgezet door externe factoren. Ze worden getriggerd door onze waarnemingen en onze gedachten en overtuigingen.

Professor Lipton toont aan dat onze overtuigingen, of ze waar zijn of niet, positief of negatief, de activiteit op genetisch niveau beïnvloeden en zelfs onze genetische code kunnen veranderen. Dr. Liptons uiterst hoopvolle bevindingen worden beschouwd als een van de grote doorbraken in de nieuwe wetenschap. Het lijkt erop dat we ons bewustzijn zodanig kunnen trainen dat we gezonde overtuigingen kunnen scheppen. Daarmee hebben we de sleutel in handen tot een gezonder en gelukkiger leven.
Overtuigingen kunnen onze genetische code veranderen!

Zie ook de uitgebreide beschrijving op deze site.

'De biologie van de overtuiging' bestellen >>

Anatomie van de Ziel - Caroline Myss

anatomie vande zielDit boek geeft een helder ovezicht van de geneeskunde die werkt met energie. Caroline Myss is een medisch helderziende die ruim vijftien jaar research heeft gedaan naar dit onderwerp. Zelf zegt zij: 'Toen ik in het begin mijn talent ontdekt had, heb ik dit voorgelegd aan een internist. De internist stelde dat ik tenminste 80% of meer moest scoren in mijn diagnose anders vond hij het volstrekt zinloos.'

Wij hebben haar een aantal keren in Findhorn (Schotland) ontmoet en op diverse conferenties horen spreken. Zij is niet alleen een begenadigd spreekster, maar analyseert en behandelt haar onderwerpen met een scherpe blik en met veel humor.

In dit boek bespreekt zij de zeven fasen waar iedereen doorheen moet in de zoektocht naar een bewuster leven en een meer spirituele vervulling.

Aan de hand van veel voorbeelden uit haar praktijk maakt zij zaken duidelijk waardoor het een toegankelijk en goed te lezen boek is geworden. Zij sluit ondermeer aan bij de wetenschappelijke ontdekkingen van Bruce Lipton op het gebied van de cel-biologie.

Door lichaam en ziel in een nieuw licht te plaatsen geeft Caroline u de gereedschappen in handen om gezond en energiek te worden en een spirituele ontwikkeling door te maken die uw leven zal verbeteren.

Anatomie van de Ziel bestellen >>